Brug8 lanceert traject ‘Thuis op de club’

Thuisgevoel; dé kracht van iedere sportvereniging.
KNLTB en Brug8 starten traject ‘Thuis op de club’.

Tijdens het jaarcongres van de KNLTB heeft Brug8 haar nieuwe traject ‘Thuis op de club’ gelanceerd. Een traject dat bestuurders begeleidt bij het creëren van thuisgevoel op hun sportclub. Volgens directeur Daniel Klijn van essentieel belang voor een bloeiende vereniging.  In het voorjaar van 2016 start Brug8 in samenwerking met de KNLTB de eerste trajecten ‘Thuis op de club’.

 

Méér dan sport alleen

Verenigingen zijn niet alleen een plek om te sporten, maar ook dé plaats in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten. Het is volgens Henk Schut (manager verenigingsondersteuning bij de KNLTB) daarom van groot belang dat verenigingen inzetten op een klimaat waar mensen zich thuis voelen: “ Waar mensen zich welkom en thuis voelen, zullen zij graag blijven komen. Het creëren van een dergelijke plek is dus van wezenlijk belang voor een vitale vereniging”. Met het nieuwe traject speelt Brug8 in op trends en ontwikkelingen in de maatschappij waardoor sportverenigingen in toenemende mate moeten concurreren met andere vrijetijdsbestedingen. Het aanbod neemt toe terwijl de beschikbare vrijetijd van mensen afneemt.

 

“De vereniging zelf is het krachtigste instrument voor binding en behoud van leden”.
– Daniel Klijn, directeur Brug8’ –

 

Tennisvereniging als tweede huis
De KNLTB erkent het belang van thuisgevoel en kiest ervoor om samen met Brug8 in te zetten op de positionering van verenigingen als ‘tweede huis’. “Om de club als tweede huis te positioneren worden workshops met als thema gastvrijheid en thuisgevoel geïntroduceerd” aldus Schut.  150 bestuurders van tennisverenigingen hebben zaterdag kennis gemaakt met ‘Thuis op de club’. Deelnemers aan het traject gaan direct aan de slag met de cultuur van hun vereniging en leren hoe zij daar sturing aan kunnen geven. “Dat is niet eenvoudig” vertelt Klijn. “Thuisgevoel is geen plek, het is een gevoel. Een gevoel dat mensen zichzelf kunnen zijn en kunnen ontplooien, een gevoel dat bijdraagt aan een optimaal verenigingsklimaat. Het raakt de ziel van de vereniging”.


‘Thuis op de club’  is een initiatief van de KNLTB en Brug8. Zie voor meer informatie de folder: Brochure thuis op de club def